ONNEKSI ON CHIRIMOYA

Posted on

En halua arvostella, mutta, kun mikään ei maistu miltään.

Chilessä on hyvin todennäköistä saada eteensä mautonta ruokaa. Näin pertsaruokailijan näkökulmasta. Nyt kun ollaan töissä, eikä millään kulinaarimatkalla (vielä). Oli aikamoisen suuri yllätys, että chileläiset käyttävät mausteita hyvin varovasti. Siis niin varovasti, etteivät lain. Olisi nyt nimen perusteella vähintään olettanut, että chiliä kannetaan pöytään selkä mutkalla. Tähän mennessä maukkain ruoka on syöty italialaisravintolassa (italialaisen valmistamana) ja tietysti kotikeittiössä.

Kahvi on pääosin pahaa. Kotikeittiössä on laitettu kaikki peliin, kalleinta pullovettä myöten, mutta ei vaan meinaa löytyä kahvia, jota voi juoda ilman reilua maustamista. Paikallinen kertoikin, että ei ole montaa vuotta siitä, kun kaikkialla juotiin pikakahvia. Italiassa nuoruutensa viettänyt ymmärsi tuskani hyvin. Onneksi on La Vega (vihannes-, hedelmä- ynnäkaikkeamuutatori) , ja siellä Santiagon kylän parhaaksi todettu kahvila. Kaikki pelimerkit on nyt lyöty kahvilasta ostetun TANSANIALAISEN ruutuun. Asia on niin tulenarka, että jännittää koko pussia avata!

Tilanne olisi suorastaan katastrofaalinen, ellei olisi hedelmiä. Annan anteeksi kautta chirimoyan, mangon, tunan ja pepino dulcen. Lisäksi haluan kiittää kauppojen kaloritarroja.

Ehkäpä pääsen tällä reissulla ihannepainooni. Jajaja, sanoisi tähän natiivi.

Artisokkaa, La Vegasta, kotikeittiön kautta pöytään.
La Vega. Tuottajilta tuoreena pöytään.
Onneksi on hedelmät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *