Kaistoilla ruuhkaa

Posted on

Käteviä kaksikaistaiset tiet, omat kaistat eri nopeuksille ja itte saa päättää, kuinka kovaa vetelee menemään. Toisinaan voi päästellä vasemmalta ohi ja hetken päästä taas kyhnyttää oikealla, ehkä nousta rampista taajamaan. Paha tilanne, kun toinen kaista on blokattu. Ja aina tietenkin juuri silloin, kun pitäisi edetä rivakasti. Siinä sitten nylkytät jonkun vaarin perässä, alinopeutta.

Tykkään vanhoista valtateistä. Kesäöinä, kun ei tarvitse häikäistyä vastaantulevien valoista. Siinä sitä on kelpo rallatella menemään musiikkia tahi kirjaa kuunnellen. Ajella vaikka ihan muuten vaan. Kiireettä, päämääräkin ehkä vähän arvoituksena.

Nyt on vähän moottoritiellä sekä ruuhkaa, että blokattuja kaistoja, ehkä onnettomuus jossain edessä, sillä ohjaus kiertotielle. Tämä tarkoittaa sitä, että ei olla mitenkään ajoissa perillä, sillä on luvattu poiketa matkan varrella vielä poimimaan eteenpäin toimitettavia asioita.

Silti. En paina kaasua ylinopeuksiin, vaan päätän, että ei se maailma siihen viiteen, kymmeneen minuuttiin, varttiinkaan kaadu. Saatanpa olla myöhässä tunninkin, ei haittaa, kun kukaan kyytiläinen ei ole kuolemankielissä.

Semmoiset tunnelmat, ja vielä sunnuntaina.

Liikaa mielen päällä.
Akvarelli, A3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *